Atleti, antrenori si oameni de stiinta au recunoscut de-a lungul decadelor ca intre antrenament si nutritie exista o relatie foarte stransa atunci cand se pune problema performantei. Datele acumulate confirma faptul ca nutritia poate influenta profund procesele moleculare si celulare care se desfasoara in muschi in timpul antrenamentelor si apoi al refacerii.
Sportivii de performanta ( mai ales culturistii ) au nevoie in dieta lor de mai multe proteine decat orice alta persoana activa obisnuita. Regulile normale nu se pot aplica in cazul atletilor, cantitatile obisnuite de proteine fiind insuficiente. Deseori, sportivii profesionisti consuma de cateva ori mai multe proteine decat doza zilnica recomandata, pentru a atinge cresterea masiva a masei musculare. In acest scop, asa cum au confirmat numeroase studii stiintifice, cele mai valoroase proteine sunt cele obtinute din zer. De multa vreme, proteinele din zer sunt considerate liderul proteinelor de catre atletii care incearca sa-si dezvolte masa musculara. Tipul de proteine ales de un atlet poate face diferenta dintre atingerea scopului urmarit sau esecul construirii de noi tesuturi musculare.
Motivul pentru care atletii prefera proteinele din zer este acela ca, in afara de faptul ca sunt din sursa naturala, contin toti aminoacizii esentiali care trebuie sa stea la baza unei diete sanatoase. Proteinele din zer reprezinta combinatia ideala de aminoacizi care, odata introduse in organism, se asimileaza foarte bine si cresc sansa unor posibile performante sportive.
Proteinele de calitate ajuta sportivii de performanta sa isi mentina un sistem imunitar sanatos si de aceea pot fi parte a oricarei diete care sa duca la rezultate extraordinare – intr-o competitie sau pe plan personal. Este, de asemenea, un fapt confirmat ca proteinele din zer sunt o sursa majora de aminoacizi cu catene ramificate, BCAA, deosebit de importanti, deoarece acestia sunt metabolizati direct in tesuturile musculare si sunt primii utilizati in timpul perioadelor indelungate de exercitii fizice sau antrenamente. BCAA contribuie la reconstruirea si refacerea tesuturilor musculare.
Notificare MSP/ISPT/ Seria AB /nr. 0241/ 01.07.2009
ATENŢIE!
Suplimentele alimentare se recomandă exclusiv persoanelor sănătoase, cu vârste între 18-55 ani. Nu se administrează gravidelor sau femeilor care alăptează. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se depăşi doza zilnică recomandată. Folosirea acestui supliment alimentar nu înlocuieşte dieta normală. A se consuma, de preferinţă, până la sfârşitul perioadei menţionate pe ambalaj. A se păstra la loc uscat şi răcoros.
Suplimentele alimentare nu au proprietăți de tratare sau vindecare a vreunei boli.
Transport GRATUIT. Comandă minimă 100 lei.